Kinesisk omelett med kungsräkor

Ingredienser

  • Vatten
  • 1½ dlHönsbuljongtärning
  • ½ dl  Ostronsås
  • 1 msk Kinesisk soja
  • 1 msk  Mirin (sött risvin)
  • 1 mskMajsmjöl
  • 2 tsk

Instruktioner

  1. Koka upp vatten med buljongtärning och blanda sedan med ostronsås, soja och mirin.
  2. Blanda ut majsmjöl i lite av såsen och blanda sedan i resten av såsen. Häll över i en kastrull och sjud några minuter tills såsen har tjocknat och reducerats något.
  3. Skiva ingefära i tunna stavar och strimla salladslök.
  4. Vispa upp ägg med lite salt och peppar.
  5. Halvera räkor på längden.
  6. Hetta upp olja i en panna och stek räkorna hastigt.
  7. Häll på äggen och låt steka på låg värme tills omeletten stelnat.
  8. Skeda över såsen och toppa med salladslök och ingefära.
Etiketter:, ,